Om PDOL

Nya PDOL 2013. Festivalen med ledordet Tillsammans. Piteå Dansar & Ler med sina 120 000 besökare är en Sveriges äldsta och folkkäraste festivaler med besökare från hela landet under dessa varma och härliga Festivaldagar.

 

Inför 2013 har vi tagit nya tag och arbetat fram en, för Piteå, helt ny festival idé. Tanken är att Festivalen ska byggas och skapas Tillsammans med lokalt näringsliv, krögare, föreningar, medborgare, offentlig sektor mm. Detta för att skapa känslan av gemenskap och samhörighet. Vi vill på detta sätt även bygga upp ett nytt positivt nätverk av drivna eldsjälar som brinner för att lyfta Piteå som en sommar- och festivalstad i toppklass. Genom att öppna upp området och "källkoden" så att alla kan delta och medverka, tillåter individen verka fritt för kollektivets välmående.

Nedan presenterar vi det som vi nu jobbar på med för fullt. Självfallet så vet vi att vi inte har svar på alla frågor på hur vi bygger den bästa festivalen genom tiderna men vi tror att vi är på god väg. Har ni några tips och funderingar så tveka inte att maila oss på info@pdol.se 

-Tivolit placeras på Kyrkparkeringen.

-Barnlandet modell 2013 kommer även finnas i anslutning till Badhusparken.

-Rådhustorget får temat “I Love Norrland”. Lokala band på scenem och också möjlighet för lokala kreatörer att få synas på Rådhustorget.

-Kittelfjäll med kommer att finnas kvar som förr.

-Sundsgatan blir Foodcourt Sundsgatan med ett 20-talrestauranger och  gemensam matplatsyta   Lite a la Kungshallen i Stockholm.

-Ambitionen är att lokala handlare tar tillfället i akt och ordnar längre öppentider samt festivalerbjudanden.

-Festivalcampingen kommer att flytta stadskärnan från den klassiska Norrstand för att korta ner promenadavståndet till händelsernas centrum. Förhandlingar pågår.

-Kärlekslandet, som arrangeras av RFSL, flyttar tillbaka till hemmaplan där man har sin vanliga verksamhet i gamla Residenset/Cafe 23 och kommer att arrangera ett KärleksCafé.

-Området mellan Kyrkbrogatan och kanalen blir marknads och knalleområde. 

Som ni ser har vi fullt upp med festivalbyggandet och bjuder in er alla till att medverka, allt från en vänlig kommentar på Facebook till idéer och programpunkter är lika viktiga.

Med hopp om en Magisk sommar hälsar vi er alla välkomna!

 /Piteå Dansar & Ler